LEGALISÉR

Pressepakke

1 milliard ekstra til velfærd - hvert år!

Demoens formål

Vi vil skabe en åben debat omkring legalisering og regulering af cannabis. Sammen med et bredt spektre fra dansk politik, går vi sammen til Christiansborg, lørdag den 30. september kl. 12.

70 års forbudspolitik mod cannabis har hverken mindsket danskernes forbrug eller svækket det ulovlige marked. Vi har i år været vidne til mord og eksplosioner, fra bander som har en kæmpe økonomisk gevinst ved at sælge cannabis i Danmark. Dobbelt straf og visitationszoner ændrer hverken forbrug eller det illegale marked.

Op mod halvdelen af landets befolkning har stiftet bekendtskab med cannabis i løbet af deres liv. Uden at man hverken kan få det analyseret eller vide sig sikker på hvad det indeholder.

Der er ligeledes en betydelig efterspørgsel som ikke vil forsvinde. Konsekvensen er retsforfølgelse af de danske borgere. Cannabis sælges i dag på et ulovligt marked, som alene varetages af den kriminelle underverden og er med til at finansiere bandekriminalitet. Vi vil have ordnede og lovlige forhold for sælgere og købere.

Vi tror på, at legalisering er den eneste vej frem, så overskuddet fra salget kan styrke vores velfærdsstat. I stedet for at tvinge kommunerne til at spare på velfærden, burde det 3 milliarder kroners, danske cannabis marked, beskattes på lige fod med andre danske virksomheder.

Lad os sammen tage ansvar!

Vores talsperson er Marios Orozco

Profilering

 • Marios Orozco (talsperson)

  Talsperson for demonstrationen Legaliser
  Talsperson for demonstrationen Legaliser
  Tlf: 42 66 99 80
  Denne demo er ikke kun for folk som bruger cannabis, den er også for folk der er trætte at det kæmpe ressourcespild, der er i bekæmpelsen af denne relative harmløse plante.Vi håber at denne her demonstration kan vise hvor mange mennesker der har den fælles interesse i at regulere den her plante. Så børn ikke kan få adgang til cannabis og man har styr på både styrke og kvalitet, ligesom man har det med alkohol og tobak. Cannabis skal ikke forhandles af lyssky individer i underverden og skal beskattes som andre varer. Vi så gerne at pengene går til velfærd for psykisk syge og kommunerne. De milliarder som går til kriminelle, kan gå til de danske kommuner.
 • Huda Alkabani

  CEO Generalens Hampa
  CEO Generalens Hampa
  Tlf: 81 22 41 08
  Vi burde have ret til at få analyseret cannabis. I en tilfældig prøve fandt vi 14 giftstoffer. Det kan ikke være rigtigt, at man på Vesterbro får oplyst i fixerum og af sundhedsarbejdere, når der er et farligt stof i omløb, mens man som cannabis bruger i Danmark, aldrig får at vide når der er farlig hash.
 • Nanna Gotfredsen

  Politiker, MF, Moderaterne
  Politiker, MF, Moderaterne
  Tlf: 33 37 58 35
  Vi kan elske cannabis, vi kan hade cannabis, vi kan være ligeglade med cannabis, cannabis er fløjtende ligeglad, den er her, den bliver her og det er så det vi skal forholde os til. Forbudspolitikken har slået fejl, med enorme skadevirkninger til følge.Jeg er ligeglad om det bliver rødt eller blåt, bare det bliver godt.
 • Anders Stjernholm

  Komiker, Politiker, Alternativet
  Komiker, Politiker, Alternativet
  Tlf: 29 72 34 70
  At vi ikke har fået en legalisering endnu, er et tegn på åndelig fattigdom. At politikerne har glemt både hvad liberalisme og socialisme betyder.Legalisering vil gavne kriminologisk, folkesundhedsmæssigt, økonomisk, rettighedsmæssigt og ligheden. Det er en no brainer - så at SMV-regeringen ikke er på, undre mig.
 • Alexander Adam Ryle

  Politiker, MF, Liberal Alliance
  Politiker, MF, Liberal Alliance
  Tlf: 61 62 49 83
  Kaster man et blik på lande såsom Canada og Portugal, hvor man har legaliseret cannabis, viste det sig nemlig, at det ledte til markant mindre narkorelateret kriminalitet og førte til mange færre gadekonflikter og voldelige opgør over territorier. Noget tyder altså på, at en legalisering af cannabis også vil bidrage til at skabe mere tryghed og sikkerhed.

Tidsplan & demorute

 • Den Grå Hal, Christiania
 • Afgang fra Den Grå Hal
 • Mindeankeret
  • Taler:Alexander Adam Ryle
 • Nørreport
 • Byretten
  • Taler:Anders Stjernholm
 • Ankomst til Christiansborg Slotsplads
  • Talere:Anne-Marie Helger
  • Talere:Nanna Gotfredsen
Billede af vores demorute fra Christiania til Christiansborg.